fbpx

Încearcă o Ședință de Pilates Reformer

Beneficiile PILATES

Beneficii de ordin fizic prin exercitii pilates:

Corecteaza postura corporala si echilibreaza corpul

 • Corpul sufera de anumite dezechilibre ale organismului in special datorita sportului practicat in copilarie si a posturilor gresite adoptate in viata cotidiana. (ex: statul indelungat la birou, mersul pe tocuri, caratul gentii pe acelasi umar, etc.) Practicand pilates poti invata sa adopti o postura corecta indiferent de situatia in care te afli.

Previne posibilele accidente si boli

 • Exercitiile Pilates au rolul de a anihila orice punct slab al organismului nostru, restabilind echilibrul. Astfel, problemele cu incheieturile, afectiuni ale coloanei, o rezistenta slaba etc., toate sunt remediate in urma unui program intensiv de exercitii Pilates. De asemenea, studii recente au aratat ca Pilates are beneficii multiple si asupra persoanelor mai in varsta, prevenind aparitia unor boli asociate inaintarii in varsta. Acest tip de antrenament este recomandat si celor aflati in perioada de recuperare dupa diverse accidente, Pilates contribuind la cresterea rezistentei organismului si la o mai buna mobilitate.

Creste forta si tonusul muscular prin exercitii pilates

 • Muschii iti sunt antrenati ca un intreg, evitand astfel suprasolictiarea unei singure parti. Poti dobandi un abdomen plat si un spate bine lucrat in timpul unui singur exercitiu, astfel incat se obtine un tonus general omogen si compact.

Beneficii de ordin fizic prin exercitii pilates:

Amelioreaza durerile de spate si reduce presiunea din coloana vertebrala

 • Deseori, atunci cand stam ore intregi in fata computerului, postura noastra are de suferit: ne confruntam cu dureri de spate, apar afectiuni mai grave. Antrenamentul Pilates lucreaza si intareste in principal muschii abdominali si pe cei ai spatelui, contribuind la o mai buna postura. Atenuarea problemelor adiacente se datoreaza si unghiurilor in care sunt efectuate miscarile si a parghiilor create, de aici si necesitatea de a lucra cu instructor personal.

Imbunatateste elasticitatea musculara si mobilitatea articulara

 • Pilates este recunoscut prin multitudinea exercitiilor de stretching in urma carora musculatura se alungeste si tonifiaza in acelasi timp. Plecand de la muschii profunzi, odata cu ei se intaresc si tendoanele si ligamentele deci articulatiile se vor stabiliza si ele in timp. Prin cresterea elasticitatii musculare si a mobilitatii articulare se mareste mobilitatea si agilitatea intregului corp astfel incat te vei bucura de miscari mai ample si mai libere.

Beneficii de ordin fizic prin exercitii pilates:

Eficientizeaza respiratia si imbunatateste circulatia

 • Pilates ajuta la crearea armoniei intre ritmul respiratiei si miscarile corpului tau. Incearca dupa o sedinta de pilates sa faci o paralela intre modul in care respirai inainte si cel in care instructorul de pilates te invata. Acest tip de respiratie din timpul exercitiilor imbunatateste circulatia sangelui, valorificand aerul proaspat si eliminandu-l pe cel rezidual.

Intareste muschii pelvieni

 • Prin exercitii pilates destinate zonei abdominale se urmareste, dezvoltarea musculaturii si imbunatatirea circulatiei sangvine si a musculaturii interne a zonei pelviene, cu rezultate benefice asupra vietii sexuale. Odata cu inaintarea in varsta, acesti muschi tind sa se atrofieze, cu urmari negative asupra urinarii. Prin stimularea repetata a acestei zone, muschii pelvieni se intaresc si devin controlabili. Femeile sufera de slabirea muschilor pelvieni mai ales dupa nastere, menopauza sau eventual, interventii chirurgicale. De aceea sunt recomandate exercitiile Kegel si Pilates.

Echilibreaza centrul de greutate

 • Prin echilibrarea centrului de greutate se intelege consolidarea muschilor abdominali profunzi impreuna cu muschii din apropierea coloanei vertebrale. Controlul acestui nucleu este atins atunci cand sunt integrati intr-un tot unitar trunchiul, pelvisul si umerii. Aceasta zona este cea care leaga membrele superioare de cele inferioare si reprezinta baza exercitiilor. Echilibrarea acestei zone ofera stabilitate si compactibilitate intregului organism.

Beneficii mentale:

Pilates este o forma de meditatie, prin intermediul caruia scapi de povara problemelor si te concentrezi, pe moment, asupra corpului. Ca urmare obtii o stare de buna dispozitie si de relaxare naturala precum cea a copiilor. Repetabilitatea exercitiilor mareste consecventa, iar reusita lor in timp consolideaza increderea in propriile forte.

Prin reactivarea a mii si mii de altfel de celulele musculare latente, Contrology trezeste corespunzator mii si mii de celule latente ale creierului care activeaza astfel noi domenii si stimuleaza in continuare modul de functionare a mintii.

„Mintea in sine este cea care construieste corpul.” Cu tehnicile lui Joseph Pilates, nu se exercita doar corpul, ci se exercita simultan si mintea noastra.

Pilates este un antrenament mind-body complet, intalnind beneficii si in latura psiho-emotionala. Acesta amelioreaza stari precum depresia, anxietatea, frica, creste toleranta corpului la durere, trateaza insomnia, intareste sistemul imunitar, reduce stresul si ofera un tonus psihic mai bun.

Prin exercitii Pilates le confera oamenilor posibilitatea de a se relaxa activ, le ofera un sentiment de echilibru si o senzatie de control. Ii face sa aibe mai multa incredere, sa fie pregatiti pentru orice situatie, le reduce nivelul de stres si le imbunatateste viata. Ii invata sa se bucure de momentele din timpul liber, ii ajuta  sa fie mai eficienti la munca, sa focalizeze problema si sa-i gaseasca rapid o solutie. Datorita tehnicii Pilates ei castiga o intelegere mai profunda: interiorul este calm, corpul pregatit de lucru iar mintea nu este distrasa de lucruri nesemnificative.

Beneficii impotriva bolilor

 • Reduce riscul de a dezvolta diabet zaharat.
 • Reduce riscul cresterii tensiunii arteriale.
 • Aceasta ajuta la reducerea tensiunii arteriale la persoanele care au deja hipertensiune arteriala.
 • Reduce riscul de a dezvolta cancer la colon.
 • Reduce riscul decesului prematur.
 • Reduce riscul de a face stop cardiac.
 • Se reduc sentimentele de depresie si anxietate.
 • Acesta ajuta la controlul greutatii.
 • Ajuta persoanele in varsta sa devina mai puternice si mai mobile.
 • Se imbunatateste bunastarea psihica.

ADRESA

Str Republicii, Nr. 79, Cluj-Napoca

PROGRAM

Luni-Vineri: 07:00 – 22:00
Sambata: 08:00 – 14:00

0755 099 098